Lüks Sedir Modelleri Seçimi Nasıl Olmalı?

Lüks sedir modelleri, kullanıldığı ortamda dikkatleri üzerine çeken bir atmosfer, tarihi bir konsept ya da lüks bir dekorasyon oluşturmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Karakteri gereği, geçmişten günümüze yansıyan kültür izlerini taşıyan, tasarımına bağlı olarak Türk kültürünün motiflerini barındırdığı gibi, sade tasarımı ile de günümüzün dekorasyon akımlarına uyum sağlayabiliyor. Etkileyici karakteri, lüks dekore edilmiş ya da edilmek istenilen yaşam alanlarına mükemmel uyum sağlayabiliyor. Bu sebeple lüks yaşam alanlarında özel bir köşe oluşturmak isteyen kullanıcılar, lüks sedir modellerini dekorasyonun içerisine dahil ediyor. Peki lüks sedir modelleri nasıl seçilir?

Renk ve Motiflerin Önemi

Dekorasyonunuza dahil edeceğiniz sedir modelinin renk ve motifleri oldukça önemli olacaktır. Dekorasyonunuzdaki temel ana renkleriniz ile uyumlu bir mobilya seçmek oldukça önemlidir. Özellikle bu durum tercih edileceği alanın genelini kapsayan bir mobilyadan bahsediyorsak ise daha da dikkat etmek önemlidir.

Açık renk tonlarının hâkim olduğu yaşam alanlarında, sedir koltuğunuzu ön plana çıkartmak adına, koyu renkli modelleri tercih edebilirsiniz. Örneğin sedir modellerinde tercih edilen en popüler renklerin başında, kahverengi, bordo, gülkurusu, altın sarısı gibi pastel ve koyu renk tonları açık renkli dekorasyonunuz ile mükemmel uyum sağlayacaktır. Koyu renkli sedir koltuklarınızın, altın varakları ve ahşap oyma işçiliklerinin olması da özellikle mobilyanın öne çıkmasını sağlayacaktır.

Renklerin önemi kadar sedirde tercih edilen ahşap oyma motifleri de önemlidir. Ahşap sedir modelleri, motifleri ile ön plana çıkmaktadır. Genellikle sade tasarıma sahip olan sedir modellerine rastlasak ta Osmanlı kültüründe önemli bir yere sahip olan, ahşap oyma motiflerin de Sedirlere çok yakıştığını bilmelisiniz. Bu sebeple ahşap oyma motifli, üstelik bu motiflerin altın varaklar ile süslendiği sedir modelini tercih edebilirsiniz.

Ölçü ve Kullanım Alanı

Sedir modelleri hemen hemen tüm yaşam alanlarına adapte edilebilir mobilyalardır. Geniş bir odada da tercih edilebilirken, daha ufak yaşam alanlarında da sedirler kullanılmaktadır. Sedirlerin asıl amacı, odayı boydan boya kaplayan, geniş oturma alanı sunan, yere yakın, rahat ve şık bir dekorasyon oluşturmanızı sağlamaktır. Ancak burada önemli bir kıstas vardır. Büyük bir odaya haddinden fazla ufak bir sedir ölçüsü tercih etmek odada sırıtacağı gibi, dar bir yaşam alanına da çok büyük ve geniş bir sedir modeli kullanmak, odadaki yaşam alanını daraltacağı için, yanlış bir seçim olacaktır. Bu sebeple sedir modelinizi seçerken, mutlaka tercih edeceğiniz oda ile uyumlu ölçülere sahip olması gerekmektedir. Bu konu hakkında detaylı bilgiyi, Asortie mobilya olarak değerli müşterilerimize, ücretiz mimarlık hizmetimiz ile sağlamaktayız.

Sünger ve Kumaş Kalitesi

Lüks sedir modelinizi seçerken bir diğer dikkat etmeniz gereken konu ise, sedir koltuğunuzun üretiminde tercih edilecek olan sünger ve kumaşının türü ve kalitesi olacaktır. Kullanacağınız mobilya, tasarımı ile göze hoş gelmesinin yanı sıra, işlevselliği ile de kullanıcısını tatmin etmelidir. Bu sebeple dayanıklı ancak aynı zamanda konforu vaad eden sünger ve kumaşların sedir modellerinin üretiminde tercih edilmesi oldukça önemli olacaktır. Piyasada birçok fiyat aralığında sedir modelleri bulunmaktadır. Dışarıdan bakıldığında, tasarımları ve konseptleri aynı gibi gözükse de kalite, konfor ve dayanıklılık hususları dikkate alınarak doğru seçim yapılmalıdır. Bu sebeple otururken kullanıcısını yormayan, aynı zamanda uzun ömürlü yapısıyla da dayanıklılığı ön plana çıkartılmış koltuk süngerlerinin kullanılmış olması gerekmektedir.

Özellikle oyma motiflerindeki el işçiliklerinin yoğunluğu, lüks sedir modelinizin karakterini ortaya koyarken, bu motiflerdeki yaşanmışlık ve usta ellerin izlerini hissetmelisiniz. Bu ustaca oyulmuş ahşap oyma motifleri ise gerçek altın varak ile süslenmiş olması da mobilyanızın değerini arttıracak en önemli etmenlerin başında gelecektir.