İskandinav Dekorasyon Akımı Nedir?

İskandinav dekorasyon akımı nedir? Evlerimizde oluşturmak istediğimiz akımlar, ev dekorasyon ürünleri ve mobilyalar da çeşitlendikçe farklı akımları yaşam alanlarımızda görmek isteyebiliriz. Özellikle internette ev dekorasyon blogları sayesinde onlarca dekorasyon akımını keşfetme imkânı sağlayabilirsiniz. Hiç duymadığınız bir dekorasyon akımını önce anlarsınız, sonra bu akımı oluşturmak için hangi mobilya ve aksesuar ürünlerini tercih edebileceğiniz netleştirirsiniz. Sıra mobilya ve ürünleri temin etmeye gelir ve dekorasyonunuzu oluşturursunuz. İşte hepsi bu kadar. Peki ilginizi çekecek, İskandinav dekorasyon nedir? Yaşam alanlarına nasıl adapte edilir?

İskandinav ülkelerinde doğan bu dekorasyon akımı, başlangıç olarak 1950’li yıllar baz alınmaktadır. Geleneksel dekorasyon stilinin aksine, kalabalık unsurlar bu dekorasyon tarzında rastlanmamaktadır. Yani İskandinav dekorasyonda sadelik ve ferah bir yaşam alanı dekorasyonun temelini oluşturmaktadır. Bununla birlikte bu yaşam alanlarında nötr renkler hakimdir. En çok ’ta beyaz rengine yer verilmektedir. Beyaz rengi ışığı en iyi yansıtan renk olduğundan, ferah bir yaşam alanı dizayn etmek için doğru tercih olacaktır.

İskandinav Dekorasyon

İskandinav dekorasyon, temelinde nötr renklerin bulunduğu dekorasyon tarzıdır. Bu dekorasyon tarzında canlı ve hareketli renkler yerine nötr renkler olan, siyah, beyaz, gri gibi renk tonları tercih edilmektedir.  Bir İskandinav dekorasyon oluşturmak için evinizin boyasını seçeceğiniz rengi anlamış olmalısınız. Peki boyanın dışında hangi etmenlere dikkat etmek gerekmektedir?

İskandinav dekorasyonda nötr renklere ek olarak, aydınlık ve ferah bir ev konsepti oluşturmak gerekmektedir. Bu sebeple, eve giren ışık maksimum derecede olmalıdır. Özellikle İskandinav ülkelerinde, 12 ayın büyük bir bölümü kapalı geçmektedir. Güneşe hasret olan bu ülkeler ışık kaynaklarını maksimize etmeye çalışmaktadır. Bu sebeple de evlerde büyük pencereler, pencere önlerinde beyaz renkli perdeler ile evde de ferah bir konsept oluşturulmaktadır.

İskandinav dekorasyonda ferah bir yaşam alanı inşa etmek için tercih edilen açık renkli mobilya, boya ve aksesuar ürünlerine ek olarak insanı dinlendiren yeşil renginin de kullanılması gerekiyor. İşte bu yeşil renk, canlı bitkilerden gelmektedir. Bu tarz yaşam alanlarında genellikle büyük, canlı ev bitkilerine yer verilmektedir. Bu hem dekorasyondaki renk kontrastını oluşturmakta hem evin havasını değişmekte, hemde kullanıcılara bir hobi edindirme fırsatı sunmaktadır.

İskandinav dekorasyon tercih edilen mobilyalar genellikle doğal malzemelerden üretilmektedir. Yani bir mobilya ya da ağaç eşyalar tercih edilirken işlenmemiş direk olarak ağacın kendisi kullanılarak üretilen ürünler tercih edilmektedir. Doğal ahşap ve ağaç mobilyalar ile mükemmel uyumu yakalayacak şık metal ayaklar da tercih edilebilmektedir.

İskandinav dekorasyonu yaşam alanlarında inşa etmek isteyen kullanıcılar, açıkçası alışılagelmişin dışında bir konsept arayan kullanıcılar olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizde evinizde farklı tarz ve dekorasyon akımlarını oluşturmak istiyorsanız, iyi araştırmanız, doğru mobilya ve aksesuar ürünlerini seçmeniz gerektiğinin önerisini gerçekleştiriyoruz. Şık ve ferah yaşam alanlarınızı oluşturmak için profesyonellerden destek alabilirsiniz. Asortie mobilya, şık yaşam alanları oluşturmak adına, alışveriş gerçekleştiren müşterilerine özel olarak ücretsiz iç mimarlık hizmeti sunmaktadır. Sizde ferah ve şık yaşam alanları oluşturmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.