En dayanıklı, en konforlu koltuk süngeri hangisidir?


Okuyucumuz Musa Bey’in sorusu şu: “2 yıl önce iyi paralar vererek aldığım koltuk takımının süngerleri yumuşadı. En dayanıklı, en konforlu sünger hangisidir diye araştırma yapıyorum. Oturulan kısım için HR45 süngerin sert olan tipini kullanmayı düşünüyorum. Sizce doğru bir tercih midir?”

Musa Bey’in bu sorusuna en doğru cevabı verebilmek için, İnter Ailesi’nin imalat ekibini kaynak alarak gereken bilgileri vermekteyiz.

OTURMA GRUPLARINDA EN KONFORLU SÜNGER

Koltuk takımları üretilirken genel olarak en çok tercih edilen sünger tipi 32-36 dansite arasında orta sertlikteki süngerlerdir. Bu süngerler, genellikle oturma odalarında kullanılacak olan koltuk takımlarında, konfor ve rahatlık kriteri baz alınarak tercih edilmektedir. Salonlarda kullanılan koltuk takımlarında ise çok sıklıkla oturulmadığı düşünülerek, bazı mobilya firmaları 28 dansite süngerleri tercih ederek üretim yapabilmektedir. Bu sünger tipi, ne yazık ki sıklıkla oturulduğunda 2 yıl gibi bir sürede deforme olabilmektedir. Üstelik eğer bu koltuk takımı, çekyat olarak da kullanılıyorsa, 6 ay kadar bir sürede bile süngerde yükseklik kaybı oluşabilmektedir. Muhtemelen koltuğunuzdaki problem, 28 Dansite sünger tipinden kaynaklıyor olabilir.

oturma grupları süngerleri

Kullanışlı bir koltuk takımı için ideal yoğunluktaki bir sünger D32, D36 iken, daha yoğunluklu bir sünger tipi isterseniz D45, HR36, HR45 kullanılabilmektedir. Koltuk takımını kullanacağınız mekan ve koltuk takımının kullanım sıklığına göre, sünger tipi değişiklik göstermektedir. Biz size yüksek yoğunluklu ve orta sertlikte süngerleri öneriyoruz. Orta sertlikte olması, oldukça önemlidir çünkü süngerin ideal hava geçirgenliğinin sağlanmasıyla birlikte yükseklik kaybı önlenmektedir. Sert süngerler, hava emiş ve verişini sağlıklı bir şekilde gerçekleştiremez. Bu yüzden ileri ki yıllarda, koltuk üzerine oturulup kalkıldıktan sonra, ilk formuna dönememe gibi sorunlarla karşılaşılabilmektedir.

HR45 sünger tipi, koltuğunuz için uzun süreli oturum konforu sağlayan iyi bir tercih olacaktır. Hava emiş ve veriş oranı eşittir ve esneklik ön plandadır. Alev geciktirici özelliği, ağır yük taşıma kabiliyeti ve yüksek yoğunluğu ile oldukça konforlu, dayanıklı süngerlerdir.

Umarım verdiğimiz bilgiler, mobilyanız hakkındaki probleminizi çözer. Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.