Siyah Beyaz Mutfak Mobilyalarını Keşfedin


Siyah beyaz mutfak mobilyalarına yaşama alanlarınızda yer verin. Siyah ve beyazın kombinasyonu her alanda sadeliğin en göz alıcı halini yansıtır. Özellikle ev dekorasyonunda temizliğinin daha zor olması açısından herkes tarafından kolayca tercih edilemeyen siyah ve beyaz mobilyalar, aslında pek çok kişinin hayalini süslemektedir. Siyah beyaz renklerle dekore edilen bir ev her zaman dikkat çekici ve akılda kalıcı özelliklere sahip olarak, misafirlerini etkiler. Özellikle son dönemde, kolay temizlenebilir ürünlerin yaygınlaşmasıyla artık mutfak mobilyalarında bile siyah ve beyazın kullanımı daha da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Sadece aksesuarlar değil, mutfak mobilyalarında da siyah ve beyazın kullanımı, daha ferah, asil ve şık mutfaklara sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu konudaki çeşitli dekorasyon fikirlerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Mutfak, evin en kolay kirlenebilen bölümlerinden biri olarak genelde kir ve leke göstermeyen renklerle dekore edilen bir alandır. Ancak son dönemlerde toz, leke ve kir tutmayan ve kolay temizlenebilen materyallerden üretilen mutfak dolapları, tezgâhlar, halı ve sandalye döşeme kumaşları sayesinde artık mutfaklarda da siyah ve beyaz renkler kullanılarak yapılan dekorasyonlar popülerlik kazanmaktadır. Eğer seçiminiz sadece beyazdan yanaysa, mutfak dolaplarınız arasında kalacak duvar kısmına gümüş ışıltılı fayanslar ve gümüş renkli dolap kapı kolları ile şık ve sade bir görünüm yakalayabilirsiniz. Beyaz renk, alanı daha geniş ve ferah göstereceği için özellikle küçük mutfaklarda sıklıkla tercih edilmektedir. Mutfak dolaplarınızı beyaz seçtiyseniz, halı, perde ve mutfak masası örtüsündeki renkli detaylar ile biraz daha canlı kombinasyon elde edebilirsiniz.

Seçiminiz siyah renkten yanaysa, mutfağınız büyük bir alana sahip olmak durumunda. Küçük ve az güneş alan mutfaklarda koyu renkleri kullanmak alanı daraltacağından, aydınlatma ve aksesuarlarda açık renkler ile ortamın ışığını dengelemeniz gerekmektedir. Ayrıca beyaz duvarlar ile siyah mutfak dolaplarını bir araya getirmek de, mutfak dolaplarınızın daha çok ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Siyah mutfak dolaplarında dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da, tıpkı beyaz rengin kullanımında olduğu gibi temizliğe ilişkin ipuçlarıdır. Siyah lekeyi saklar gibi gözükse de, el izini ve açık renk lekeleri en çok belli eden renk olduğu için, mutfak dolaplarınızın tozunu sıklıkla almanız gerekmektedir. Özellikle lake malzemeden üretilen mutfak dolapları hangi renkte olursa olsun parlak ve el izi gösteren özellikte olduğu için, bu malzemeye özel üretilmiş temizlik ürünleri ve cilalar mutfağınızın ayrılmaz bir parçası olmak durumundadır.

Siyah ve beyazı birlikte kombinlemek de son derece popüler ve şık bir tercih. Örneğin üstü beyaz altı siyah mutfak dolapları daha modern bir tarzı tercih edenler için uygun bir seçenek olacaktır. Bu iki rengin kombinasyonunda ahşap tonlara da yer vererek country tarzında daha doğal bir görünüm de elde edebilirsiniz. Yine siyah beyazın aynı anda kullanımında göz alıcı zıtlıklar için, beyaz dolapların içine gömülen siyah evye, lavabo ve musluklar da çağdaş bir uyum ortaya çıkartmak için uygun bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.