KOLTUKTAN, PARKEDEN VE HALIDAN MUM LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Romantik yemeklerin vazgeçilmez elemanlarından olan mumlar eridiğinde ve istenmeyen bir yüzeye damladığında zorlu lekelere dönüşebilirler. Koltuklarai parkelere, halılara damladığı zaman çıkması zor olur ve leke bırakabilirler. Mum Lekesi Nasıl Çıkar diye merak ediyorsanız yazımız tam sizlere göre. Mum lekesinin izi birçok yüzeyden kolaylıkla çıkabilir. Yüzeyin pürüzlü ya da pürüzsüz olması gibi birçok faktör ise lekenin çıkarılabilirliğini etkileyen faktörler arasındadır.

klınızda pek çok soru belirebilir tabi ki. Halıdan mum lekesi nasıl çıkarKoltuktan mum lekesi nasıl çıkar? gibi tüm sorularınızın yanıtı burada.
Diğer tüm lekelerin aksine eriyen muma kuruduktan sonra müdahale etmek daha mantıklıdır. Mum soğuduğunda döküldüğü yüzeyden kalıp halinde çıkar. Hızlı müdahale etmek istiyorsanız buz yardımı ile kuruma işlemini hızlandırabilirsiniz. Donduktan sonra ise leke ne kadar büyük olursa olsun kolaylıkla kazıyabilirsiniz.
Kumaştan mum lekesi nasıl çıkar diye soruyorsanız eğer bunun için birkaç çeşitli yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler genellikle her yüzey için uygulanabilir ama lekeye beklemeden müdahale etmek kumaşlarda çok önemlidir. Kumaşlarda donmasını beklerseniz eğer tekrar eritmeniz gerektiğinden kumaşa zarar verebilirsiniz. Peki mobilyadan mum lekesi nasıl çıkar diye sorarsanız eğer o da yine diğerleri gibi donmasını bekledikten sonra kazıyabilir ve ve hafif deterjanlı bir bez ile silebilirsiniz.

Kumaşlardan  Nasıl Çıkar Bu Lekeler?

Mumları hepimiz severiz, özellikle renkli renkli mumları daha çok severiz. Fakat olurda eriyerek kumaşlara akarsa eriyen mumlar hem mumun izi hem de renkli boyaların kumaşa geçmesi ile çıkması daha zor lekeler haline gelebilir. Evde uygulanabilecek birkaç küçük müdahale ile kumaşta hiçbir iz kalmadan bu dertten kurtulabilirsiniz. Özelikle renkli mum lekesini kumaştan bekletmeden silmeniz gerekmekte. Diğer tüm yüzeylerden soğuduktan sonra kazıyarak çıkarabilir ve hiçbir iz kalmadan parke ve mobilyalarınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eriyen mum için bir diğer yöntem ise kumaşı düz bir zemin üzerine yerleştirerek, kalın bir kağıdı üzerine koyabilirsiniz. Ardından ütünüzü açıp buhar kullanmadan çalıştırırsanız eriyen mum kağıda geçip, kumaştan iz bırakmadan çıkacaktır. Mum lekesi nasıl çıkar koltuktan diyenlere çözümler bu kadar basit.