Ahşap Sedir Takımlarında Bulunması Gereken Özellikler

Ahşap sedir takımı alırken, salon dekorasyonunuz, seçeceğiniz sedirin ölçüleri, üretim malzemeleri, işçiliği, tasarımı ve kullanışlılığı açısından önemli detaylar bulunmaktadır. Bu dikkat edilecek hususlar oldukça önemlidir. Çünkü salonunuzun genelini kapsayacak olan sedir takımınız, salon dekorasyonunuzun temelini oluşturacaktır. Ahşap sedirler yapısı gereği tüm salonunuzu kapsamaktadır. Genellikle farklı çeşitleri ve ölçüleri bulunmaktadır. Gelin birlikte evinize doğru ahşap sedir takımı nasıl alınır ve hangi maddelere dikkat edilir inceleyelim.

  1. Salon Dekorasyonunuzu Oluşturma: Yaşam alanınıza sedir takımı dahil etmek istiyorsanız, öncelikle salon dekorasyonunuzu sedir koltuklara uyumlu hale getirmelisiniz. Sedir koltuklar özel mobilyalardır. Geçmişten günümüze uzanan bir kültürün mirasıdır. Bu sebeple gerek tasarım çizgileri gerek motifleri ile kendine has kültürel motiflerin temsilciliğini yapar. Ahşap sedirler karakteri olan mobilyalardır. Bu sebeple bu mobilyalar ile uyumlu bir dekorasyon olmazsa olmazdır. Salon dekorasyonunuz içerisinde, sediriniz ile uyumlu, perde, halı, avize ve zemin dekorasyonu oluşturulmalıdır. Sedirinizi seçeceğiniz renge ve motiflerine uyumlu olarak bu dekorasyon önceden yapılabilirken, sedirinizi seçtikten ve üretim aşamasındayken de gerçekleştirilebilir.
  2. Ahşap Sedirinizin Üretim Malzemeleri: Sedirinizin üretim malzemeleri oldukça önemlidir. Dayanıklı ve uzun ömürlü bir sedir koltuk sahibi olmak istiyorsanız mutlaka doğal ahşap kullanılan sedir modellerini tercih etmelisiniz. Üretiminde tercih edilen, boya, cila ve varak gibi tasarımı ön plana çıkaran detayların da atlanmamış olması oldukça önemli olacaktır.
  3. İşçilik ve Ustalık: İyi ve kaliteli bir ahşap sedir, usta ellerden çıkmaktadır. Sedir üretimine yıllarını veren ustaların her dokunuşundaki tecrübe sedir koltuklarınızın motiflerinde kendisini gösterecektir. Usta ellerden çıkacak sedir koltuklarınızı uzun yıllar boyunca, güvenle ve ilk günkü şıklığı ile kullanma ayrıcalığını elde edebilirsiniz. Kaliteli işçilik ve kaliteli tasarımlı ürünleri uzun süre sıkılmadan sorun yaşamadan kullanmanız mümkün olacaktır.
  4. Kullanışlılık: Ahşap sedir modelinizin gerçekten kullanılabilir olması oldukça önemlidir. Bu sebeple sedir modellerinizi özel ölçülerde ürettirmek en doğal hakkınız olacaktır. Salonunuz ya da sedirinizi kullanacağınız alanınıza uyum sağlaması adına doğru ölçülerde bir sedir koltuğa sahip olmak en doğru davranış olacaktır. Tercih edildiği alanda kaybolan küçük bir sedir seçimi yanlış olacağı gibi, kullanıldığı alanda, çok büyük duran ve yaşam alanını daraltan bir sedir modeli yanlış seçim olacaktır. Bu sebeple özel ölçü sedir modelleri tercih etmeniz doğru bir yaklaşım olacaktır…
  5. Fiyat: Ahşap sedir modelleri seçiminde fiyat oldukça önemli bir kıstastır. Genellikle birçok farklı fiyat skalasına sahip sedir modellerini görebilirsiniz. Genellikle fiyat ve ürün kalitesi doğru orantılıdır. Sedir alırken bu orantıyı aklınızda bulundurmanız gerekmektedir. Ahşap sedir takımınızın oyma motifleri, üretiminde tercih edilecek kumaşlar, ahşap oyma motiflerinde kullanılacak altın varaklar, sedirin ölçüsü doğrudan fiyatta etkili olmaktadır.

Ahşap sedirinizi seçerken birçok huşu etkili olmaktadır. Bu rehber makalemizde aslında ahşap sedir takımı alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili temel ve bilinmesi gereken, aynı zamanda hatrınıza gelmeyecek önemli konuları kaleme aldık. Siz yine de doğru sedir seçimi konusunda zorlanıyor ya da yaşam alanınızı sedirinize uygun dekore etmek istiyorsanız, Asortie Mobilya ücretsiz iç mimarlık hizmetimizden yararlanacağınızı unutmayın.