Deri, en çok tercih edilen koltuk kumaşlarının başında geliyor. Şık görünümü ve rahatlığı ile deri kumaşla kaplı koltukları beğenmeyenimiz yoktur. Çoğunlukla ofislerde tercih edilen ve çalışma odası, salon gibi bölümlerde de kullanılan deri koltukların bakımı için uygulayabileceğiniz basit püf noktaları var.
Şık ve tarz oluşunun yanı sıra biriken tozları, çay ve kahve izlerini belli eden deri koltukların bakımı için özenli olmak gerekiyor. Doğru bilinen yanlışlar sebebiyle deri koltuklara uygulanan kimyasal işlemler ise çok severek aldığımız koltuklarımızın ömrünü kısaltmaya neden oluyor. Bu yüzden deri koltuk temizliğinde doğru ve zararsız işlemleri gözden geçirmelisiniz. Bu yazıda koltuk nasıl temizlenir, deri koltuk bakımı nasıl olur gibi soruların yanıtının oldukça basit olduğunu göreceksiniz.
Deri Koltuk Temizleme Yöntemleri
Evinizde ya da iş yerinizde deri koltuk varsa bu yazı sizin için. Lekelenmiş, tozlanmış ya da iz kalmış deri koltuk temizliği için ilk adım, temiz ve ılık bir su ile ıslattığınız mikrofiber bezle koltuklarınızı bastırmadan, dairesel hareketlerle silmek olsun. Silme işleminin ardından yine temiz bir bezle deri koltuğunuzu kurulayın.
Hemen hepimizin evinde kalıp şeklinde ev sabunu vardır. Kalıp sabunlar deri koltuk temizliğinde oldukça başarılı bir işlev görüyor. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla silinen deri koltukları lekelerden kolaylıkla arındırabilirsiniz.
Eczanelerden rahatlıkla bulabileceğiniz gliserinli su da deri koltuk temizliğinde kullanılan kolay ve ucuz yöntemlerden biri. Mikrofiber bezi, az miktarda suyun içerisine koyduğunuz gliserinli suya batırın ve koltuklarınızı silin. Ardından kuru bir bezle kurutma işlemini yapın. Hepsi bu kadar. Koltuk takımınız nubuk deri kaplıysa, nubuk deri temizleme yöntemleri olarak da bu aşamaları takip edebilirsiniz.
Unutmadan, deri koltuklarınızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız İnter Mobilya gibi büyük firmaları tercih ederek kaliteli ürünler almanızda fayda var. Deri kaplı koltuklarınızı güneşten, kimyasal ürünlerden ve sert cisimlerden uzak tutarak da bu kaliteyi uzun süreli kılmak mümkün. Piyasada deri yüzey temizleyicileri haricinde satılan pek çok kimyasal ürün, deri kullanımında oldukça sakıncalı. Tuz ruhu, çamaşır suyu ve benzeri kimyasallar, deri yüzeyini çatlatarak büyük zararlar vermekte. Bu yüzden almanız gereken ürünler, deri malzemeler için özel üretilen ürünler olmalı.
deri koltuk takımları