Klasik Mobilyaların Kullanım Ömrü Ne Kadar?

Klasik mobilyaların kullanım ömrü ne kadardır? Yaşam alanlarında tercih edeceğiniz klasik mobilyaların dayanıklılığı ne kadar? Klasik mobilyalar dayanıklı ve uzun ömürlü mobilyalardır.  Ancak klasik mobilyaların kullanım ömrünü uzatan etmenler nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim.

Öncelikle uzun ömürlü bir mobilya almaya karar verdikten sonra bu mobilyanın tasarım trendine bakmadan üretim malzemeleri, üretim süreci ve haliyle maliyetlerin ön planda olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Bütçeniz ile doğru orantılı bir takım tercih etmeniz doğrultusunda, mobilyanızın kalitesi de aynı oranda değişiklik gösterebilir. Bu sebeple yalnızca klasik mobilyalar uzun ömürlü değil, diğer tarz ve tasarımlara sahip mobilyaların da uzun ömürlü olan modelleri de bulunmaktadır. Aslında bir mobilya modelinin dayanıklılığı mobilya üreticisinin kendi inisiyatifindedir. Çünkü her bütçeye ve talebe uygun mobilya üreten firma bulunmaktadır. Peki siz doğru mobilyayı nasıl seçeceksiniz?

Uzun Ömürlü ve Kaliteli Mobilya

Klasik mobilyalar tasarımları ve duruşları ile daha çok lüks yaşam alanlarında kullanılmaktadır. Şık tasarımları; klasik mobilyaların öne çıkan özellikleri olmasının yanında, dayanıklılığı ile de adından söz ettirmektedir. Bir mobilyanın dayanıklı olması iki yararı birlikte getirmektedir. Bunlardan birincisi uzun yıllar boyunca kullanabilme imkanı, ikincisi ise, göze hoş gelen tasarım hatlarının zaman içerisinde yok olmaması ve şıklığını sürdürüyor olmasıdır. Uzun ömürlü ve kaliteli bir mobilyanın kullanıcısı tarafından gerekli bakım ve doğru kullanım koşulları sağlanması halinde 50 yıla yakın kullanım imkanı sunması mümkündür.

Kaliteli mobilya nasıl anlaşılır?

Kalite yalnızca üretim malzemeleri ile değil, kullanıcısına rahat bir kullanım, kolay işlevsel özellikler, kullanıcısının ihtiyaçlarına cevap verebilen ve tabii ki tasarımı ile de memnun edecek mobilya modelleridir.

Uzun ömürlü mobilya denildiğinde akla gelen klasik mobilyalar doğal ahşaptan, ağaçtan üretilmektedir. Özellikle uzun kullanımının arttırılması için sert ve dayanıklı ağaçlardan olan gürgen ağacı da seçilen ağaçlar arasında yer almaktadır.  Gürgen ağacının yapısı gereği sert ve dayanıklı yapısıyla uzun ömürlü bir kullanım imkânı sunabilmektedir. Dayanıklı mobilyanın tek etmeni ağacı değildir. Ustasının bu sert ağacı çok dikkatli ve büyük bir zanaat ile işlemiş olması da gerekmektedir. Ustaların mobilya üretiminde büyük etkisi bulunmaktadır. Özellikle el işçiliği ile imal edilmiş mobilyalar daha uzun ömürlü bir kullanım sunduğu bilinen bir gerçektir.

Fabrikasyon üretim koltuk takımlarında da uzun ömürlü mobilyalara erişebilmek mümkündür. Kullanılan malzemeler, üretim teknikleri, üretim süresi mobilyaların kalitesi ile doğru orantılı olacaktır. Ancak mobilya satın alacak tüketici ne kadar detaylı bilgiye sahip olursa olsun, bir mobilyanın dayanıklı ve kaliteli olduğunu kesinlikle anlayamayabilir. Bu sebeple güvendiğiniz bir mobilya firmasından alışveriş yapmanız oldukça doğru bir karar olacaktır. Özellikle ürünleri için garanti veren mobilya firmalarına güvenebilirsiniz.

Biz Asortie Mobilya olarak mobilyalarımızı en kaliteli ve uzun ömürlü kullanımlar için tasarlıyor ve üretiyoruz. Özellikle dayanıklı mobilya üretimlerimiz ile müşterilerimizin tercih ettiği ve severek satın aldığı bu mobilyaları gönül rahatlığıyla kullanma garantisi veriyoruz. Böylece müşteriye, kalitesi tastiklenmiş, güvenilir firma ve üretim süreçlerinden geçen mobilya modelleri alma fırsatı sunuyoruz.