Dekorasyon Akımları Nelerdir?


En çok beğenilen ve tercih edilen dekorasyon akımları nelerdir? Son zamanlarda, kullanım trendi artan ve birçok kullanıcı tarafından tercih edilen bazı dekorasyon akımları bulunmaktadır. Bu akımlar, farklı tarz ve konseptler sunmaktadır. Her birisinin kendisine has bir karakteri, yapısı ve kullanım alışkanlıkları vardır. Kimi dekorasyon akımları renge ve hareketli bir konsepte önem verirken, kimi akımlar ise daha çok işlevsellik ve konforu ön planda tutuyor. Birçok blog yazımızın içerisinde bu akımlara ara ara değinerek fikirler verdik ve veriyoruz. Ancak bu blog makalemizde tüm akımları bir blog makalesinde toplayarak sizlere yeni bir pencere açma imkânı sunacağız. Dekorasyon akımlarına gelin yakından bakalım.

Minimalist Akımı

Minimalist dekorasyon akımı genellikle, yoğun ve şaşalı, kalabalık yaşam alanlarından sıkılmış kullanıcıların tercihi oluyor. Genellikle gözü yormayan, dinlendiren, daha sade yaşam alanları oluşturmayı hedeflemektedir. Minimalist yaşam alanlarında, renk tonları genellikle yumuşak geçişlere sahiptir. Mobilyalarda ise tasarım basit ve sadedir. Klasik mobilyanın ilgi çekici oyma motifleri, Minimalist akımın oluşturulduğu evlerde daha sade bir tasarıma sahiptir. Bu yaşam alanlarında tercih edilen aksesuarlarda gösterişli değildir.

İskandinav Tasarım Akımı

Tasarımın adını aldığı İskandinav ülkelerinde daha çok denk gelinen ve tercih edilen tasarım akımıdır. İskandinav tasarım akımında tercih edilen mobilyalar sade bir tasarıma sahiptir. Ancak tarzı ile de şık bir tasarıma sahip olduğundan, etkileyici bir tarzı vardır. Genellikle beyaz renk ve beyaz renk tonları tercih edilmektedir. Mobilyalarda ise alüminyum mobilya ayakları, tahta döşeme gibi doğal unsurlara da yer verilmektedir. İskandinav dekorasyon akımında ferah bir konsept oluşturmak hedeflenmektedir.

Bohem Dekorasyon Akımı

Bohem aslında bir yaşam tarzıdır. Bohem yaşam tarzını belirleyen kullanıcılar evlerinde de bu dekorasyon tarzını uygulamaktadır. Ancak bu tarzı yaşamayıp beğenen ve yaşam alanlarına dahil etmek isteyen kullanıcılar da bulunmaktadır.

Bohem ev dekorasyonu samimi bir tasarıma sahiptir. Bu yaşam alanlarında genellikle vintage mobilyalar yer almaktadır. Kimi yaşam alanlarında ve kullanıcılara bağlı olarak oyma motifli klasik mobilyalar da kullanılabilmektedir.

Rustik Dekorasyon Akımı

Rustik dekorasyon akımı, daha çok doğal bir yaşam alanı oluşturmaktan geçer. Doğal ahşap ve yaşların kullanımı ile desteklenen bu dekorasyon akımı, günümüzde modern mobilyalar ile tercih edilmektedir.

Tropikal Dekorasyon Akımı

Tropikal dekorasyon akımını uygulamak isteyen kullanıcılar, dilerse klasik mobilyaları tercih edebilmektedir. Tropikal dekorasyonda, genellikle orman ve sahil konseptleri hakimdir. Bu sebeple bu temalarda tekstil ürünleri de tercih edilebilmektedir. Hasır aksesuar ürünleri, daha çok doğada sıklıkla bulunan, kahverengi tonları ve yeşil renginin tonlarına yer verilmektedir. Tropikal dekorasyonda renkleri canlı ve göz alıcı konsept sunması en temel özellikleri arasında yer almaktadır.

Eklektik Dekorasyon Akımı

Özgün ve şık bir dekorasyon stili olan eklektik dekorasyon, modern, vintage, conutry ve klasik tarzların bir araya getirilmesinden oluşmaktadır. Tüm beğendiğiniz dekorasyon ögelerini yani aksesuarlarınız ve mobilyalarınızı doğru bir uyum ile bir arada kullanmalısınız. Eklektik dekorasyonda eski ve yeni ayrımı bulunmamaktadır.

Beidermeir Dekorasyon Akımı

Beidermeir dekorasyon akımı, Almanya’da ortaya çıkmıştır. Genellikle klasik tarzı karakteristik özellikleri arasında yer almaktadır. Bu dekorasyon akımı, sade ancak klasik mobilyaların kullanımı ile oluşturulabilmektedir. Bu dekorasyon akımında güzel ve şık nesneleri bir araya getirmek önemli olacaktır. Yani klasik mobilyaların verdiği şıklık, rahat ve samimi bir dekorasyon oluşturmak beidermeir dekorasyon akımını özetlemektedir.

Bu dekorasyon akımlarına birçok farklı akım ve tarz eklenebilmektedir. Yaşam alanlarınızda, beğeneceğiniz, konforunuzu ön planda tutacağınız ve şık yaşam alanları oluşturacağınız dekorasyonunuzu oluşturmanızı diliyoruz.